ایمان؛ راهکارهای تقویت انگیزه و نشاط
[راهکارهای تقویت انگیزه و نشاط - اشارة - صفحه ۱۸]
? ایمان، عامل بازدارنده از پلیدیها وتشویق به نیها ?
?مؤمن به خدا میداند هرعملی انجام دهد، حساب و کتاب دارد و فرشتگان الهی آن را ثبت میکنند، چند برابر پاداش میگیرد و رضایت الهی را جلب میکند،
? ۱. همین که غضب کرد با خود میگوید: در کظم غیظ و فرو بردن خشم، رضای خدا و در خشم و إعمال غیظ، رضای خودم است، پس به خاطر رضای خدا از غیظ و غضب صرف نظر کرده و خشم خود را فرومی خورم.
?۲. همین که محرومی را دید، با خود میگوید: او بنده خدا است و مال، نعمت خدا و من امانت دار و خلیفه خدا هستم، پس انفاق میکند.
?۳. همین که فسادی را در جامعه دید، قهر خدا او را نگران میکند، به پا خواسته و با زبان و دل و تمام قوا جلو فساد را میگیرد.
?۴. همین که تهدید و تطمیع پیش آمد، با خود میگوید: رضای خدا از دنیا بهتر، و قهر خدا از تهدیدات دیگر سخت تر است، پس تسلیم تهدید و تطمیع نمی شود.
???۵. همین که صحنههای گناه و بی عفّتی را دید، خدا را حاضر و ناظر دیده و حیا میکند.
?۶. همین که مظلومان را دید، با خود میگوید: همه انسانها در برابر خدا یکسانند و باید از حقوق بشر دفاع کنم.
?۷. همین که مال مردم در اختیار او قرار گرفت، خدا را حاضر دانسته و خیانت نمی کند. او میداند هر کمال و فضیلتی مستلزم تحمّل محرومیت در دنیا است که با اهرم ایمان، انسان قادر بر تحمّل آن میباشد.
✅البتّه اگر افراد غیرمؤمن در اثر تقلید یا تلقین یا تبلیغ و یا تهدید موقّتاً فداکاری از خود نشان میدهند، هرگز عمومی و همیشگی نخواهد بود، زیرا اعمال و حرکاتی که از درون انسان و ریشه ایمانی ندارد، همچون ساختمانی بر لب پرتگاه است، آن هم روی خاکی سُست. (مَنْ أَسَّسَ بُنْیٰانَهُ عَلیٰ شَفٰا جُرُفٍ هٰارٍ) ۱